На пів копійки: у Львові міська рада має намір звільнити в'язнів від сплати держмита

Якщо вони повторно, замість втрачених чи пошкоджених, вироблятимуть паспорт громадянина України та свідоцтва про реєстрацію актів цивільного стану

На пів копійки: у Львові міська рада має намір звільнити в'язнів від сплати держмита

Львівська міська рада має намір звільнити засуджених, що відбувають покарання у виправних закладах на території Львова, від сплати державного мита, пише Lviv.media.

Йдеться про повторну видачу свідоцтв про реєстрацію актів цивільного стану, а також про видачу паспорта громадянина України замість втраченого чи пошкодженого. Відповідний проєкт ухвали оприлюдненій 06 березня на офіційному порталі Львівської міської ради.

З проханням прийняти таке рішення до депутатів міськради звернулися дві державні установи виконання покарань — №19 і №30.

Згідно з проєктом ухвали, влада Львова хоче звільнити в’язнів колоній від сплати державного мита у випадку, якщо вони повторно, замість втрачених чи пошкоджених, вироблятимуть паспорт громадянина України та свідоцтва про реєстрацію актів цивільного стану.

Довідково:

За інформацією Державної міграційної служби, у випадку втрати паспорта громадянина України (ID-картки) при видачі нового документу розмір державного мита складає 34 гривні. Натомість за  повторну видачу свідоцтва про реєстрацію акту цивільного стану слід заплатити державне мито у розмірі 0,03 неоподаткованого мінімуму доходів громадян, що становить 0,51 коп.

Львівв'язніколоніязасудженідержмито