На початку грудня Львівщина може вийти із «червоної зони»

На початку грудня Львівщина може вийти із «червоної зони»

На Львівщині ситуація поступово стабілізується і за умови строгого дотримання карантинних обмежень та вакцинації, область вже до двох тижнів може вийти з «червоної» зони, — повідомили «Варта1» у Львівській ОДА.

Як проінформував директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, «першочергово для нас є важливим показник, який відображає заповненість ліжкової мережі. І впродовж останніх декількох днів динаміка госпіталізацій знизилася. Проте, ми також відзначаємо той факт, що ця динаміка на сьогодні не є достатньо швидкою. Це пов’язано з тим, що у пацієнтів, які хворіли під час цієї хвилі захворюваності, спостерігають  важчий перебіг хвороби, ніж у пацієнтів, які хворіли під час попередніх хвиль».

Як повідомляла «Варта1», в Україні вийти з “червоної” зони адаптивного карантину можуть Запорізька, Київська, Луганська і Одеська області. Це може статися вже наступного тижня.

“З наступного тижня ми можемо побачити активний вихід з “червоного” рівня епіднебезпеки. Ми бачимо чотири регіони, які є найближчими кандидатами на вихід вже з наступного тижня — Запорізька, Київська, Луганська і Одеська області”, — розповів керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Юрій Ганіченко.

Експерт додав, що до цієї четвірки регіонів також може доєднатися Львівська область.