На Рівненщині попрощалися із шістьма Героями, які віддали життя захищаючи Україну

Наймолодшому воїну всього 19 років

На Рівненщині попрощалися із шістьма Героями, які віддали життя захищаючи Україну

Лише за день на Рівненщині поховали шість захисників України. Наймолодшому всього 19, повідомляє Радіо «Трек».

Вчора, 27 квітня, у Крупецькій громаді попрощалися із бійцем Володимиром Лемещуком. Він віддав життя, захищаючи Україну. Захисникові було 24 роки.

Володимир був родом із села Гайки-Ситенські. Закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, проходив службу в ЗСУ. Капітан, командир механізованої роти, загинув у боях біля міста Попасна на Луганщині. У захисника залишились дружина, троє дітей та батьки.

Радивилів також у скорботі. Тут провели в останню дорогу 19-річного захисника Владислава Костюка. Влітку 2021 року він уклав контракт на військову службу. Загинув при виконанні бойового завдання на Миколаївщині.

Цього ж дня попрощалися із жителем села Орв’яниця Іваном Клюйком. Він пішов захищати рідну землю зі зброєю в руках. Загинув у бою біля міста Попасна на Луганщині.

У скорботі й мешканці Клесова. Вони провели в останню дорогу захисника Миколу Курильчика. 30 червня солдатові мало виповнитися 25 років. Щоб вшанувати пам’ять молодого бійця, місцеві мешканці створили живий коридор.

В Острозі також провели в останню дорогу загиблого захисника. 17 квітня під час виконання бойового завдання обірвалося життя 41-річного Василя Олійника. Він був люблячим чоловіком і татом.

Втратила захисника і Гощанська громада. Сьогодні тут попрощалися із бійцем Андрієм Химичем. Він загинув, захищаючи Україну. Героя поховали у рідному селі Чудниця.

Ілюстрація: Радіо "Трек"
Новини Україниновини Рівненщини війна в Україні війна Росії проти УкраїниПопасна stoprussiaStopRussianAggressionНаціональна академія сухопутних військВолодимир ЛемещукІван КлюйкоРадивилівМикола КурильчикКлесівВасиль ОлійникОстрогАндрій Химич