На Рівненщині відбудуться навчання на випадок аварії на РАЕС та ХАЕС

Відпрацьовуватимуть плани евакуації населення

На Рівненщині відбудуться навчання на випадок аварії на РАЕС та ХАЕС

Завтра, 11 липня, на Рівненщині влада та екстрені служби відпрацьовуватимуть плани евакуації населення на випадок аварій на РАЕС та ХАЕС. Про це повідомив на брифінгу перший заступник начальника ОДА Сергій Подолін.

Наразі ситуація контрольована.

Рівненщина потрапляє в дію 30-кілометрової зони впливу атомних електростанцій у Вараші та Нетішині. В останньому випадку йдеться про південь регіону. Пплани евакуації на випадок аварій на РАЕС та ХАЕС відпрацьовували й раніше.

Органи місцевої влади вкажуть маршрути пересування, якщо у цьому буде потреба, відповідні служби мають інструктажі.

“Відповідні плани евакуації або прийому населення відпрацьовані у всіх чотирьох районах Рівненщини та повинні бути відпрацьовані, наголошую, у всіх наших 64-х тергромадах. Ми окремо ще раз будемо звертатись до голів тергромад”, — сказав посадовець.

Плани евакуації відпрацьовували за двома сценаріями, в залежності в напрямку вітру.

«Що стосується потенційної аварії на РАЕС, то безпечними районами, за першим варіантом, визначені місто Дубно, Дубенський та Рівненський райони, за другим варіантом — Вараський та Сарненський район. При потенційній аварії на ХАЕС, за першим варіантом, безпечними визначені Дубно, Дубенський та Рівненський район, за другим варіантом — тільки Рівненський район», — додав перший заступник голови ОДА.

Читайте також: американське ядерне товариство опублікувало «найгірші сценарії» на ЗАЕС.

За евакуацію, якщо це доведеться робити, відповідатимуть обласна, чотири районних та 64 місцевих комісії з евакуації. 

навчаннявійнаРФРосіяЗАЕСХАЕСРАЕС