На Рівненщині затримали правоохоронця, який фотографував для ворога Рівненську АЕС та військову техніку біля білоруського кордону (ФОТО)

Зрадник також «зливав» ворогу установчі дані військовослужбовців з якими він проходив службу

На Рівненщині затримали правоохоронця, який фотографував для ворога Рівненську АЕС та військову техніку біля білоруського кордону (ФОТО)

Співробітники Служби безпеки викрили правоохоронця, який проходив службу на одному з стратегічних об’єктів Рівненської області та «зливав» ворогу розвідінформацію.

Як повідомляє Управління СБ України в Рівненській області, зловмисник має двох рідних братів, які є проросійськи налаштованими особами. Один з них проживає в рф, а інший – на тимчасово окупованій території Луганської області.

Встановлено, що підозрюваний перебував на постійному зв’язку з ними та передавав дані про переміщення особового складу Сил оборони та військової техніки поблизу білоруського кордону.

Крім того, «родичів» також цікавили установчі дані військовослужбовців, з якими він проходить службу.

У ході проведених санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили мобільний телефон із доказами передачі відомостей розвідувального характеру через один із месенджерів.

До суду скерований обвинувальний акт щодо вказаної особи у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Як повідомляє ДБР, «на території рф проживає його рідний брат, а племінник обіймає посаду у так званій «міліції лнр». З квітня 2023 року чоловік надсилав їм дані про військові частини та стратегічні об’єкти у різних регіонах України, фотографії контрольно-пропускних пунктів. Також встановлено, що правоохоронець фотографував окремі ділянки Рівненської АЕС, до яких мав доступ».

Читайте також: суд виніс вирок експівробітнику кдб, який навів російські ракети на Яворівський полігон.

Правоохоронець обвинувачується у поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114 - 2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

новини РівнеНовини Українивійнакордоннадзвичайні новиниRivne newsРівнеська АЕС