На Сумщині викрито колаборанта який «сліпо вірив», що росія «звільняє населення» (фото)

Вірив сам та підбурював «невіруючих» сусідів

На Сумщині викрито колаборанта який «сліпо вірив», що росія «звільняє населення» (фото)

Поліцейські викрили у Сумській області колаборанта, який вірив у те, що Росія проводить на території України «навчання».

68-річний чоловік підтримував агресивну політику РФ та запевняв своїх сусідів, що російська армія в Україні «звільняє населення».

Про це повідомляє Нацполіції України у «Telegram».

«Так, на початку березня чоловік, перебуваючи за місцем свого проживання, в момент окупації російськими військовими фарбою намалював на вікнах та вхідних дверях свого помешкання заборонені на території України символи належні російським окупаційним військовим, а саме літери «Z» та «V»», — йдеться у повідомленні.

Фото:Національна поліція України

Однак на цьому мешканець району не зупинився та впродовж квітня-травня почав переконувати своїх сусідів у тому, що дії збройних сил РФ проти України направлені на «звільнення населення», а також стверджував, що Росія проводить «тренування» на території України.

«Тепер за скоєне йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін до трьох років», — зазначили у поліції.

От так чоловік поплатився за «сліпу віру» окупанту.

УкраїнаСумщинавикриття колаборантавірив у російське "навчання"підбурював сусідів утримання під вартою терміном від 3 років