На війні загинув захисник України Артур Асадов, батько якого воює за окупантів

Напередодні Герой попросив у разі його смерті не присвоювати йому звання Героя України

На війні загинув захисник України Артур Асадов, батько якого воює за окупантів

На війні загинув командир роти вогневої підтримки батальйону «Карпатська Січ» (49-й окремий стрілецький батальйон ЗСУ) Артур Асадов, батько якого воює на боці російських окупантів. 

Фото: Інстаграм Артур Асадов

Про це повідомив український кінорежисер і продюсер Любомир Левицький у Фейсбук.

«Сьогодні ми втратили нашого близького друга і колегу Артура Асадова... Це неймовірно добрий і завжди веселий хлопець з нашого продакшену. Вже рік в обороні України. Клубок у горлі, не можу сказати ні слова», - написав він.

В останньому своєму пості в Instagram Асадов просив не створювати петицію про присвоєння йому звання «Герой України», у разі його загибелі.

Відносини Асадова з батьком

У своїх інтерв'ю військовий службовець розповідав, що його батько воює на боці «ДНР» і живе в окупованому Донецьку. На початку повномасштабної війни батько закликав Артура не брати зброю, оскільки був упевнений, що «Київ відразу візьмуть».

«Убив би я свого батька? Напевно, ні. Років до 15 батько був поруч зі мною. Він мене багато чому навчив, в тому числі військовій справі.  Я б не міг його вбити, навіть якби хотів, він не бере участі в бойових діях, сидить десь в штабі. А ось під суд я б його відправив, це так», - сказав він в інтерв'ю «Службі підтримки».

Українановини війнизахисник УкраїниВічна пам'ять героюАртур Асадов