На Волині застрелили червонокнижного зубра

Полювання під час воєнного стану в Україні заборонене! Справу передано в правоохоронні органи

На Волині застрелили червонокнижного зубра

Під час патрулювання лісових масивів працівники лісової охорони філії «Ківерцівське лісове господарство» виявили мертвого зубра. Факт загибелі тварини зафіксовано в угіддях приватного користувача - ТзОВ «Майдан мисливський». Згодом виявилося, що тварину застрелили з вогнепальної зброї. Про це повідомила прес-служба Поліського лісового офісу.

«Куля пройшла наскрізь, що означає, швидше за все, вбивця тварини був на відстані, при якій чітко бачив та усвідомлював, в кого стріляє. Або мав відповідну зброю.», – йдеться у повідомленні.

Справу передано в правоохоронні органи.

"Цей випадок - грубе порушення закону та всіх норм моралі. Зубр є червонокнижною твариною. Про нього особливо дбають та оберігають на Волині.
Людина з рушницею у лісі зараз - уже грубе порушення! Полювання у період військового стану в країні категорично заборонене", - наголосили у лісовому офісі.

Зауважимо, що полювання під час воєнного стану в Україні заборонене. Санкція статті 248 ККУ (незаконне полювання) передбачає мінімум 17 тис. грн штрафу, а максимально – три роки обмеження волі.

Читайте також: раніше на Львівщині на трасу вибіг бурий ведмідь (ВІДЕО).

За даними Ківерцівського національного парку «Цуманська пуща», у 2023 році на Волині до цього випадку нараховувалося 24 зубри. З них двоє – цьогорічні особини.

Новини Волинівоєнний станвогнепальна зброяполювання Червона книга Українизвірзубрзастрелили тварину