На вул. Митрополита Андрея завершується ремонт дороги. Де ще у Львові проводяться ремонтні роботи?

На вул. Митрополита Андрея завершується ремонт дороги. Де ще у Львові проводяться ремонтні роботи?

У всіх районах міста тривають роботи з капітального та поточного ремонту доріг. Зокрема, у Галицькому районі завершується капітальний ремонт дороги на вул. Митрополита Андрея. Роботи вже виконані на 70-75%. Вартість робіт 3 млн. 900 тис. грн, інформує прес-служба ЛМР.

«Капітальний ремонт цієї дороги, напевно, не проводився років 20. Тут лише проводили дрібний, ямковий ремонт. У попередні роки також ми відремонтували хідники, як з боку житлових будинків, так і з боку НУ «Львівська політехніка». Залишалася лише не відремонтована дорога. Тому було прийнято рішення відремонтувати цей об’єкт в комплексі. Відповідно, цього року ми приступили до ремонту цієї вулиці.

Площа робіт становить близько 6 тис. м2. Станом на сьогодні виконано близько 70-75% робіт. Зокрема, вже повністю замінено дорожнє покриття. Знімали старий шар асфальтного покриття і клали новий, у два шари – вирівнюючий шар і вже робочу поверхню. Також проводилися роботи з облаштування нових бордюрних каменів.

Залишається облаштування технічного тротуару, облаштувати пішохідний перехід через роздільну смугу, нанести розмітку та облаштувати газони. Усі роботи плануємо завершити до місяця часу. Роботи виконує ТзДВ «ШРБУ-65». Вартість проекту становила 4 млн. 100 тис. грн. Однак були оголошені торги. За результатами торгів у нас заключена угода з ТзДВ «ШРБУ-65» на суму 3 млн. 900 тис. грн.», - розповів в.о. голови Галицької РА Андрій Зозуля.

Як повідомив заступник директора ТзДВ «ШРБУ-65» Ігор Магера, ремонт проїзної частини дороги вул. Митрополита Андрея виконано в повному об’ємі – замінено 5803 м2дорожнього покриття (асфальт). Гарантійний термін – 7 років. Залишається ремонт технічного тротуару. Запланований об’єм робіт – 254 м2. Виконано – 150 м2.

«Розмітку дороги будемо роботи на вихідних. До вівторка закінчимо роботи з облаштування технічного тротуару. До кінця місяця будуть зроблені всі газони. Зараз треба вивести частину землі. За роки експлуатації дороги, сміття (пісок) викидався на тротуар, тому зробились горбики - земля зараз вище тротуару і вище бордюра. Але оскільки дорога під постійним рухом, то не завжди вдається працювати швидко. Дорогу ми повністю перекривали тільки на 2 дні, коли клали асфальт, а решту робіт з укладання бордюрів, тротуарів проводимо під рухом», - розповів Ігор Магера.

Також цього року у Галицькому районі заплановано ремонт тротуарів на вул. Костюшка. На закінченні проект з ремонту вул. І. Рутковича, де запланована заміна інженерних мереж, водопроводу і каналізації. Тривають роботи з облаштування громадського простору на вул. Дорошенка, 9 та на пл. Є. Маланюка.

Нагадаємо, у Залізничному районі завершено ремонт вулиць Виговського та Ряшівської. Звершуються роботи на вулиці І. Сірка. До кінця місяця завершать роботи на вул. Баштанній та вул. Патона. Загальна вартість ремонту доріг у Залізничному районі цього року -  9 млн 945 тис. грн.

Активно виконуються роботи у Шевченківському районі з облаштування громадського простору на вул. Б. Хмельницького (від вул. Грінченка до вул. Мідної). Також триває капітальний ремонт вул. Погідної та вул. Плугової. Завершено вул. Ковалевську.

Працівники Личаківського району, в свою чергу, повинні відремонтувати 26 вулиць, на ремонт яких виділено 25 млн грн. Повністю завершено такі об'єкти: вул. Тершаківців, вул. Миргородська та пл. Митна. На цьому тижні планується закінчення ремонтних робіт на вулицях Бахматюка, Шафарика, Лисинецькій, Грицая, родини Крушельницьких, Петра Могили.

Великий обсяг роботи виконують у Сихівському районі. На сьогоднішній день ремонтують вул. Максимовича, вул. Зубрівську, вул. Пирогівка, вул. Кавалерідзе, та тротуари на вулицях Угорській, Сихівській, Скорини, Коломийській, Морозній.

У Франківському районі виконано роботи на вулицях Симоненка, Пулюя, Науковій, Володимира Великого, Бойчука. Зараз ремонтують вул. Стрийську та тротуар, що розташований на вул. В. Великого. На ремонті роботи доріг тут передбачено 26 млн. грн.