На західному кордоні України "передсвяткові" черги

На західному кордоні України "передсвяткові" черги

Щороку напередодні Новорічних та Різдвяних свят збільшується кількість подорожуючих, які прямують до України, зокрема з країн-членів ЄС.

Як повідомили «Варта1» у ДПСУ,  за період 17–19 грудня через ділянку відповідальності Західного управління до України прибули понад 156 тисяч осіб. Це на 56 % більше, ніж у період з 10 по 12 грудня, коли на в’їзд кордон перетнули 100 тисяч осіб. Попри це, фіксується тенденція зменшення кількості осіб, які виїжджають з України.

Найбільш динамічним рух подорожуючих «на в’їзд» був на кордоні з Польщею в межах Львівської області. Зокрема, у період з 10 по 12 грудня через пункти пропуску на Львівщині в Україну в’їхало 54 тисячі осіб, а з 17 по 19 грудня вже понад 79 тисяч.

«Щоб уникнути скупчення осіб та транспорту перед пунктами пропуску, просимо подорожніх планувати поїздки завчасно. Звертаємо увагу на те, що при перетинанні кордону, крім перевірки документів, прикордонники здійснюють заходи контролю, пов’язані з недопущенням поширення коронавірусної інфекції», — зазначається у повідомленні.