На Закарпатті цілий район опинився під загрозою знеструмлення (ФОТО)

Сильні опади спричинили підтоплення

На Закарпатті цілий район опинився під загрозою знеструмлення (ФОТО)

Сильні опади спричинили підтоплення певних об’єктів та житлових будинків на території двох районів Закарпаття – Рахівського й Тячівського.

Як повідомили у ГУ ДСНС у Закарпатській області, найбільше виїжджали рахівські рятувальники – двічі вони відкачували воду з місцевої електропідстанції, адже існувала реальна загроза знеструмлення цілого району.

Також були зафіксовані виклики до одного з рахівських магазинів, де затопило підвальне приміщення та до 4 житлових будинків. Люди переживали, що вода пошкодить твердопаливні котли у підвалах і вони залишаться без опалення. На Тячівщині ж рятувальники виїжджали один раз – на приватне обійстя в селище Дубове, де вода затопила подвір’я й підвал. Всього для відкачування води було залучено 9 чоловік та 3 одиниці техніки.

Крім цього, внаслідок підняття води в р. Глибокий Потік, яка протікає Тячівським районом, відбувся підмив дороги місцевого значення довжиною орієнтовно 15-20 м. Подія трапилася на вул. Центральній у с. Глибокий Потік. Рух транспорту можливий. На сьогодні заплановане засідання комісії Солотвинської тергромади.

І сьогодні зранку стало відомо про зсув ґрунту, який перекрив одну з місцевих доріг у с. Богдан на Рахівщині. У районі вулиці Довбуша зійшло орієнтовно 200 куб.м землі. Наразі тривають роботи з розчищення проїжджої частини, а бійці місцевої пожежної команди с. Видричка залучаються для розкрижування дерев.

Читайте також: у Винниках житловий комплекс відімкнули від електрики через борги забудовника.

Також, за повідомленням ДСНС, 6 та 7 лютого на високогір'ї Закарпатської області зберігається значна снiголавинна небезпека (ІІІ рівень).

 

 

 

 

зсув грунтуНовини ЗакарпаттяНовини Українизнеструмленняновини Ужгородповіньстихіянадзвичайні новини