НАБУ проводить обшук у народної депутатки Людмили Марченко у справі ухилянтів

Отримала хабар у три тисячі доларів

НАБУ проводить обшук у народної депутатки Людмили Марченко у справі ухилянтів

 

Працівники НАБУ та САП викрили помічника народної депутатки у отриманні грошей за внесення чоловіків-ухилянтів в систему «Шлях». Правоохоронці проводять обшук в підозрюваного, а також в помешканні народної обраниці, яку підозрюють у причетності до таких оборудок.

Про це у Фейсбук повідомило НАБУ.

НАБУ не розкриває прізвище народного депутата, у якого відбувається обшук, однак за інформацією з власних джерел тернопільського телеканалу Тернопіль 1 йдеться про нардепку Людмилу Марченко від партії «Слуга народу». Наразі ні депутатка, ні її прес-служба не підтвердили, але й не спростували цієї інформації.

За даними слідства, група осіб, в яку входив помічник народної депутатки, систематично отримували неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему «Шлях» відомостей, які надають право на перетин кордону.

«Правоохоронці викрили помічника чинного народного депутата України на отриманні неправомірної вигоди за внесення даних в систему «Шлях», що фактично надає дозвіл на перетин кордону. Наразі детективи проводять невідкладний обшук у помічника, а також у нардепа на Тернопільщині. Перевіряється можлива причетність народної обраниці до вчинення злочину», – повідомляють в НАБУ.

Попередня кваліфікація правопорушення, яке інкримінують помічнику народної депутатки – це ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України. Усі ці статті пов'язані з одержанням неправомірної вигоди службовою особою, вимаганням коштів у великих обсягах, вчиненим у змові з іншими особами.

Тернопільські видання повідомляють, що до внесення ухилянтів за гроші в систему «Шлях» може бути причетна народна депутатка Людмила Марченко. Зараз обраниці перебуває в Тернополі, адже за два тижні готується стати мамою.

 

 

Новини УкраїниНАБУкримінальні новини війна в Україніобшуки в народної депутаткиЛюдмили Марченко