Над Львівщиною збили 10 російських безпілотників

Фахівці ППО за перші два місяці повномасштабної війни збили понад 20 ракет

Над Львівщиною збили 10 російських безпілотників

За перші два місяці повномасштабної війни росії проти України лише над Львівщиною фахівці Повітряне командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України збили понад 20 ракет та близько 10 російських безпілотників. А ми лише одна з областей, де працює командування, повідомив керівник Львівської ОВА Максим Козицький.

Багато речей не можу розповісти з міркувань безпеки. Лише скажу, що командний та аналітичний центр фахівців, які тримають мирне небо над нами, тепер функціонуватимуть із залученням найпрогресивніших технологій.

З 24 лютого до Львівської ОВА звертаються різні види військ, яким потрібна певна допомога. Хоч це не є прямим нашим обов’язком, ми намагаємося закрити усі потреби. Дещо ми можемо зробити власними силами, дещо — залучивши міжнародні гуманітарні чи інші організації.

Так вийшло і в цьому випадку: ми стали містком комунікації, завдяки якому сконтактувалося ПвК «Захід» та не лише успішний, а й соціально відповідальний бізнес — Львівський ІТ Кластер, разом з яким ми уже реалізовуємо такі успішні проєкти як чат-бот «Шось летить», за допомогою якого уважні люди можуть повідомляти про підозрілі літальні об’єкти, а також розвиваємо систему надточного розпізнавання людей та автомобілів.

Деякі новації на робочих місцях спеціалістів ПвК «Захід» уже запрацювали.

Новини ЛьвівНовини України війна в Україні війна Росії проти УкраїниППОstoprussiaБПЛАStopRussianAggressionStopPutin російський безпілотникновини технологіїПовітряне командування ЗахідЛьвівський ІТ Кластер