Нардеп пояснив, чи допоможе українській армії призов ув'язнених

Україна зможе мобілізувати максимум 4-6 тисяч

Нардеп пояснив, чи допоможе українській армії призов ув'язнених

Секретар оборонного комітету Верховної Ради України, народний депутат Роман Костенко пояснив, чому призов до армії колишніх ув'язнених та тих, хто зараз відбуває свій термін або має заочну судимість, - «не вихід» для України. Про це він сказав в ефірі 24 каналу.

За його словами, серед тієї категорії людей, яка вже відбуває покарання, є приблизно 50 тисяч. З цієї кількості мобілізувати Україна зможе максимум 4-6 тисяч при потребі десятків тисяч на місяць, адже інші - це хворі, жінки, люди, непридатні в армію за віком тощо. 

«Ми можемо знайти серед них десь 4-6 тисяч людей при потребі на місяць десятків тисяч. Чи вирішить це мобілізаційне питання хоча б на місяць - точно ні», - сказав нардеп.

За його словами, безумовно, Україна має у питанні призову вибірково підходити до мобілізації умовно засуджених, людей, які відбули покарання, але не стають на облік тощо. Є чимало українців, які просто дають хабаря і таким чином отримують судимість, щоб не йти в армію, підкреслив Костенко. «Тому до умовно засуджених треба конкретно підходити і дивитися на тяжкість злочину», - вважає він.

Читайте також: ТЦК назвали категорію громадян, яку точно не мобілізують

На його думку, глобально така мобілізація не вирішить загальну потребу армії у більшій кількості людей, водночас конкретно в даному кейсі, потрібно зважено підходити до кожного пункту.

ув'язненіпризовнардепвійна в УкраїнімобілізаціяВР