Нацполіція створить 900 мобільних бригад, які контролюватимуть дотримання епідбезпеки перевезень

Нацполіція створить 900 мобільних бригад, які контролюватимуть дотримання епідбезпеки перевезень

Національна поліція створить близько 900 мобільних бригад, які контролюватимуть дотримання епідбезпеки перевезень, повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Ігор Кузін, пише «Іnterfax-Україна».

«Минулого тижня відбулася нарада з головним управлінням Нацполіції, було прийнято рішення про створення майже 900 мобільних формувань, які будуть, у тому числі, слідкувати за дотриманням маскового режиму», — сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок.

Він зазначив, що дотримання протиепідемічних вимог входить у сферу відповідальності перевізника, і саме перевізник «має допускати до перевезення тих людей, які підтвердили COVID-безпечність», проте Нацполіція та «Укртрансбезпека» їх контролюватимуть.

«Основну відповідальність за проведення вибіркової перевірки буде покладено на Нацполіцію та »Укртрансбезпеку«, які вже зараз оснащені планшетами для зчитування QR-кодів для можливості верифікації вакцинованих», — сказав він.

«Зараз мобільні бригади використовують ці планшети для роботи в областях», — наголосив Кузін.

Кузін уточнив, що перевірки будуть проводиться вибірково, «це не будуть 100 %-ві перевірки, найімовірніше, це будуть комісійні перевірки »Укртрансбезпеки«, МВС та інших органів».

«У них є зараз технічні можливості, щоб робити такі перевірки», — сказав Кузін.