Найближчими місяцями почнеться великий наступ російських військ - Зеленський

Йдеться про кінець травня або червень

Найближчими місяцями почнеться великий наступ російських військ - Зеленський

Про наступ російських окупантів заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю американській телерадіокомпанії CBS News.

«А до цього нам потрібно не тільки підготуватися, нам потрібно не тільки стабілізувати ситуацію, тому що партнери іноді дійсно радіють, що ми стабілізували ситуацію. Я кажу, що нам потрібна допомога зараз», – сказав Зеленський.

За його словами, хоча силам оборони вдавалося стримувати росіян, вони не готові захищатися від іншого великого російського наступу без допомоги партнерів.

Він додав, що в артилерійській війні на виснаження росія має перевагу не лише завдяки більшій кількості вогневих засобів, але й завдяки більшій дальності їхнього ураження.

«У Бахмуті, Авдіївці, Лисичанську, Соледарі і так далі було дуже важко боротися з противником, чий артилерійський снаряд може стріляти на 20 з гаком кілометрів, а наш снаряд – до 20», – зазначив президент.

Він також прокоментував обстріли прикордонних населених пунктів, які знаходяться поблизу рф

Читайте також: в ОВА оцінили загрозу ймовірного наступу окупантів на Харків

«Зазвичай, коли вони атакують артилерією і знищують села, після цього вони завжди намагаються їх окупувати. Ми не знаємо, що буде завтра. Тому треба готуватися», – підкреслив Зеленський.

Володимир Зеленськийвійна в Україніросіянинаступ окупантівситуація на фронті