Названо потенційні напрямки нового наступу росії та перелік міст, які будуть під ударом

Поділився експерт

Названо потенційні напрямки нового наступу росії та перелік міст, які будуть під ударом

Окупаційні війська рф протягом зими-весни можуть спробувати переломити хід війни і повернути собі стратегічну ініціативу. Про це заявив координатор «Інформаційного спротиву» Костянтин Машовець в інтерв'ю РБК-Україна.

Існує ризик, що ворог завдасть два удари, які сходяться: один у бік Запоріжжя - Дніпра, інший - назустріч, але через Харківську область, Полтаву та Кременчук.

За словами Машовця, окупанти у намаганнях повернути собі ініціативу на фронті можуть вдатися до стратегічної наступальної операції. Проте, за словами експерта, вона навряд буде такого ж масштабу, як у лютому 2022 року, тобто наступу з кількох напрямків.

«Я вважаю, наприклад, що противник буде намагатися провести в східній операційній зоні, на лівобережжі України якусь одну велику, стратегічну операцію. Її метою буде оточення та розгром нашого угруповання військ на Сході або його частини», - сказав Машовець.

На його експерта, війська рф можуть завдати два удари, які сходяться: один у бік Запоріжжя - Дніпра, інший - назустріч, але через Харківську область, Полтаву і Кременчук. Для цього окупантам потрібно буде зосередити та розгорнути два угруповання.

Одне - на півдні, друге - в районі Бєлгородської і Курської областей.

«Чому саме там? Тому що там найменша відстань від російського кордону до Дніпра. Якщо говорити дуже приблизно, то місце, де ці два угруповання мають зійтися - район Павлограда», - пояснив координатор «Інформопору».

На думку експерта можливо, росіяни обмежаться серією оперативно-тактичних операцій або спробують організувати одну велику стратегічну операцію.

«Я не можу дати зараз гарантію - вдасться їм це чи не вдасться. Я вважаю, що на сьогодні таку вірогідність можна оцінювати як 60 на 40: де 60 - не вдасться, 40 - вдасться або в повному обсязі, або частково. Наскільки я розумію, до намагання повернути собі стратегічну ініціативу росіяни готуються доволі серйозно», - додав Машовець.

Щодо наступу білорусі, то експерт вважає, що цей напрямок, швидше за все, буде відволікаючим ударом.

Раніше в РНБО повідомили, яке місто залишається головною мрією путінських фантазій

У розвідці також розповіли, коли у війні в Україні розпочнеться вирішальний етап

війна аналітика наступ Росії прогнозексперт