Не піднімайте підозрілих предметів: поліція попереджає про небезпечні міни

Не піднімайте підозрілі предмети. Попередьте рідних і близьких.

Не піднімайте підозрілих предметів: поліція попереджає про небезпечні міни

Поліція наполегливо застерігає утриматись від підняття підозрілих або цінних предметів.

Такі знахідки можуть виявитися небезпечними для здоров’я і життя. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

"У зв’язку з військовою агресією з боку Російської Федерації на території України в інформаційних ресурсах з’являються повідомлення про виявлення небезпечних предметів.

Зокрема, йдеться про виявлення протипіхотних мін, заборонених міжнародним гуманітарним правом, які нагадують «метеликів»", — йдеться у повідомленні.

Крім того, у повідомленнях йдеться про можливість знайти мобільний телефон чи іншу цінну річ, яка може бути замінована.

Подібні знахідки можуть не лише спричинити шкоду здоров’ю людини, але й забрати її життя.

У зв’язку з цим поліцейські закликають громадян бути пильними і обережними, а також пояснити дітям необхідність бути уважними та не чіпати підозрілі предмети.

Про виявлення подібних підозрілих знахідок слід повідомити до найближчого відділу поліції, штабу територіальної оборони або органу влади.

Довідка: Міна «Метелик» (рос. назва «лепесток») ПФМ-1 — вважається однією з самих підлих протипіхотних мін: протипіхотна міна натискної дії радянського виробництва.  Ураження людині під час вибуху міни наноситься травмування нижньої частини ноги. Небезпечна тим, що через не великий розмір та незвичну форму може привернути увагу дитини.

війнаміни попередження поліціїметелик