Невиліковно хвора жінка вбила дворічного сина і намагалася покінчити із собою

Невиліковно хвора жінка вбила дворічного сина і намагалася покінчити із собою

У квартирі будинку на вулиці Академіка Павлова у Харкові знайшли мертвим дворічного хлопчика — за попередніми даними, задушеним. Його мати вистрибнула у вікно і вижила. З травмами жінку забрали до лікарні,повідомляє «Варта1», з посиланням на інформацію у спільноті «ДТП Україна»,

Мешканка будинку на Академіка Павлова розповіла журналістам, що поліція та медики приїхали на місце події близько 4:00 год. Мати дитини вистрибнула з вікна четвертого поверху.

«Зразкові батьки, зразкова пара. Вона народила пізно, дитина була бажана, вона билась над нею, як пташка. Це немислимо!» — сказала сусідка з квартири поверхом нижче, яка представилась Ларисою.

Інформацію про смерть дитини Суспільному підтвердив директор Департаменту у справах дітей Харківської міськради Олександр Малько. Він сказав, що отримав інформацію від медиків і більш детальною інформацією про родину поки не володіє.

Хлопчик ходив до дитсадка, мати дитини має невиліковну хворобу, сказала  заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

«На жаль, мати нездорова, приймала препарати через невиліковну хворобу, можливо, із цим щось пов’язано. Вона жива, в реанімації, стан тяжкий... 1984 року, здається, народження. Поки немає іншої інформації, окрім того, що дитина задушена», — сказала Горбунова-Рубан.

За її словами, жодних скарг на родину не надходило. У сім’ї є батько і дідусь.

Якою є попередня інформація слідства, речниця поліції Харківщини Олена Баранник не повідомила. «Обставини смерті дитини встановлюються, обставини події встановлюються», — відповіла Баранник.

У прокуратурі заявили, що жінка сама виховувала дитину та жила із своїм батьком. Вона сама зізналася поліції про вбивство.

«Надійшов виклик на »102« близько 4:00 год. Скільки пройшло часу між її спробою самогубства та дзвінком до поліції немає інформації на даний момент. Подзвонила сама та дівчина, яка і викинулася з 4 поверху. Після приїзду поліцейських вона повідомила їм, що вбила дитину і вистрибнула з 4 поверху. Їй 36 років, харків’янка. Вбитому хлопчику 2 роки. Попередньо хлопчик помер від удушення», — повідомили у відомстві.

Також стало відомо, що жінка не судима, була у декреті, одна виховувала дитину.

«Вона жила зі своїм батьком. Вивчається інформація про можливе невиліковне захворювання, яке спонукало її зробити такий вчинок. Знаряддя вбивства: ймовірно пояс від халата, який був знайдений на місці злочину», — повідомили у прокуратурі.

Якщо її провину доведуть у суді, то вона може отримати покарання за  п. 2 ч. 2 115 ККУ, до 15 років (умисне вбивство малолітньої дитини).

Наразі, вона знаходиться  у лікарні у реанімації. Прокурори чекають, поки лікарі дадуть згоду на допит, — пишуть «novyny.live».