Чим замінити сіль у консервації: відомий шефкухар дав корисну пораду українцям

Як боротися з дефіцитом солі в сезон консервацій

Відомий український шефкухар Євген Клопотенко дав поради українцям, чим замінити сіль у повсякденних стравах та майбутньому сезоні консервації, враховуючи дефіцит продукту. Про це повідомляє «ТСН».

Найкраще, що можуть зробити зараз українці, на думку шефкухаря, не бігати містом у пошуках солі, а переглянути свій раціон та відмовитись від шкідливої звички. Тобто від звички зловживати сіллю.

"Сіль — це консервант так само, як і цукор — це консервант, а також є оцет, який може консервувати. Тому якщо всі господарі та господині переживають, як тепер консервувати що-небудь, то можна це робити без солі просто з цукром або оцтом, і проблем жодних не буде. З точки зору здоров’я нам точно не потрібно шукати якусь закордонну сіль, а потрібно просто її менше використати у своєму раціоні. Найпростіше рішення — це привчити свій організм до того, щоб споживати солі менше”, — радить Клопотенко.

Нагадаємо, що раніше Клопотенко порадив, чим замінити сіль у стравах повсякденних.

Додамо, що найбільше у Європі підприємство з видобутку солі — ДП «Артемсіль» — у квітні через бойові дії зупинило роботу і відвантажило всі запаси готової продукції.

Шеф-кухар Євген Клопотенко є співавтором реформи шкільного харчування в Україні та ідеолог проєкту зі зміни культури харчування «CultFood».