Фахівці встановлять, що стало причиною отруєння чотирьох людей у ресторані "Панська чарка"

У понеділок увечері, 16 жовтня, до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізовано четверо молодих людей віком 18-25 років з харчовим отруєнням. Попередній діагноз – харчова токсикоінфекція.


У всіх госпіталізований - стан середньої важкості. Про це ZAXID.NET повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко. 


За її словами, у відомому львівському ресторані «Панська чарка» святкували весілля на 30 осіб. Невдовзі після святкування чотирьом особам стало погано: у них підвищилася температура, виникла нудота, блювота, пронос. Усіх їх госпіталізували до інфекційної лікарні.


Чим отруїлися пацієнти, наразі невідомо. Вони, за словами Наталії Тімко, споживали продукти, які готували в ресторані, а також ті, які приготували в домашніх умовах і принесли з собою. Випічка була приготована вдома.


У коментарі виданню Zaxid.net адміністратор ресторану «Панська чарка» Михайло уточнив, що святкування весілля у ресторані відбулось ще 14 жовтня і відвідувачі принесли з собою алкоголь. Сьогодні, 17 жовтня, у ресторан мають прийти фахівці, щоб провести лабораторні дослідження, які встановлять, що стало причиною отруєння.


Оскільки інші гості, що були на весіллі, також споживали різні продукти, головний епідеміолог не виключає, що кількість пацієнтів, які опиняться на лікарняному ліжку, може зрости.


За даними аналітичної системи YouСontrol власниками ресторану «Панська чарка» є Тарас Колодій та дружина народного депутата Богдана Дубневича Тетяна. Також вони спільно володіють рестораном «Грушевський» у Львові.