Курятина – стабільна по ціні. Попит - догори

Курятина – стабільна по ціні. Попит - догори

Ціни на курятину на оптовому ринку «Шувар» нині залишаються відносно стабільними. Середня вартість курячої тушки бройлера нині становить 78грн/кг, що навіть на 8,2% дешевше ніж 85грн/кг у аналогічний період минулого року. Філе куряче коштує в середньому 150грн/кг (минулоріч а було 147,5грн/кг), куряче стегно 123,5грн/кг (минулоріч а було 127,5грн/кг).

«Утім є імовірність подальшого підвищення цін курятини. Це зумовлене кількома причинами,- каже Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» м.Львів.

Підвищення витрат на вирощування: вартість кормів, енергії та обслуговування пташників зростає, що може призвести до підвищення ціни на куряче м'ясо.

Попит на м'ясо - через економічні труднощі курятина залишається доступнішою альтернативою іншим видам м’яса, що підтримує високий попит, а отже, і стабільні ціни.

За нашими прогнозами подорожчання курятини може сягати 10-15% у зимовий період, якщо витрати на виробництво та енергоресурси продовжать рости. Після завершення зимового сезону ціни можуть стабілізуватися, якщо вдасться збалансувати попит і пропозицію.

Отже, ціни на курятину в Україні зростають, і є ризик, що цей тренд продовжиться в зимовий період».