Львів'янина, який у новорічну ніч поїв мідій і підхопив ботулізм, виписали

Збудника у консервах не виявили, проте лікували від ботулізму. Чоловіка, який у новорічну ніч вживав мідії, присолену червону рибу і консервовані шпроти в олії і потрапив на лікарняне ліжко з ознаками ботулізму, уже виписали з лікарні, передає «Еспресо.Захід».




З восьми людей, які споживали морепродукти, захворів тільки один чоловік. У нього були симптоми, характерні для ботулізму, хоча самого збудника у їжі не виявили.


“Пацієнтові вчасно ввели сироватку, відтак його самопочуття поліпшилося у перші дні лікування. А вже сьогодні його виписали з інфекційного відділення Мостиської лікарні”,розповіла у коментарі виданню головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко-Тімко.


Нагадаємо, що 27-річного львів’янина госпіталізували з підозрою на ботулізм у п’ятницю, 9 січня, до мостиської лікарні. Напередодні чоловік їв морепродукти, куплені в супермаркеті ТзОВ «Ашан Україна Гіпермаркет».