На Львівщині подружжя потрапило до лікарні після вживання м’ясної консерви
Госпіталізували мешканців із Дрогобиччини з підозрою на ботулізм
До Львівської обласної інфекційної лікарні 3-го червня госпіталізували мешканців із Дрогобиччини з підозрою на ботулізм.
Як повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, 33-річний чоловік та 34-річна дружина з Дрогобиччини ще 27-го травня скуштували м'ясну консерву власного приготування. Вже наступного дня у жінки почало боліти горло, тоді подумали про застуду. Аж на сьому добу хворі звернулися по медичну допомогу: спершу – до місцевої амбулаторії, згодом – до однієї з районних лікарень Дрогобиччини. Скаржилися на порушення зору, сухість в роті, розлади ковтання, інші прояви харчової токсикоінфекції.
За словами лікарів, стан у пацієнтів середньої важкості. Їм надається спеціалізована медична допомога.
Ірина Куліш, завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб, розповідає:
"У 2024 році ми фіксували такі випадки ботулізму у Львівській області:
Перший випадок з двома постраждалими. У січні з ботулізмом до лікарні потрапили 2 мешканців Золочівського району: 80-річний батько і його 44-річна донька. Обоє їли тушкованку з яловичини власного приготування.
Другий випадок з однією хворою. У квітні до реанімації із захворюванням потрапила 52-річна мешканка Самбірщини.
Третій випадок ботулізму з двома хворими зареєстровано 3-го червня. 33-річний чоловік та 34-річна дружина із Дрогобиччини споживали м'ясну консерву домашнього приготування з яловичини".
Читайте також: українцям радять найближчим часом утриматися від вживання свіжовиловленої риби через ризик отримати смертельну хворобу.
Минулого року на Львівщині зафіксували один випадок ботулізму.