На Львівщині 75-річна жінка захворіла на ботулізм після вживання в’яленої риби
Жінку негайно госпіталізували до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Наразі її стан оцінюється як важкий, жінці вже ввели протиботулінічну сироватку.
У Самбірському районі зафіксовано випадок ботулізму. 75-річна жінка потрапила до лікарні у важкому стані після того, як з'їла в'ялену рибу, придбану в магазині. Цей випадок став уже сьомим на Львівщині з початку 2025 року. Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.
За попередньою інформацією, 3 вересня пацієнтка звернулася до медиків із характерними скаргами: запаморочення, двоїння в очах, утруднене ковтання та сухість у роті. Її негайно госпіталізували до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Наразі її стан оцінюється як важкий, жінці вже ввели протиботулінічну сироватку.
Ботулізм — це небезпечна токсикоінфекція, що часто виникає після вживання неправильно приготованих або зіпсованих продуктів. Найчастіше це в'ялена, копчена або консервована продукція.
Щоб убезпечити себе від цієї хвороби, фахівці радять:
- Не купуйте рибні та м'ясні вироби, а також консерви на стихійних ринках.
- Уникайте вживання продуктів, термін зберігання яких порушено.
- Не їжте консерви, якщо помітили здуття кришки.
Якщо після вживання таких продуктів у вас з'явилися симптоми, як-от порушення зору, утруднене ковтання або слабкість, негайно зверніться до лікаря.