На одній із ферм Львівщини виготовляють банановий лікер і лимончелло

У селі Липники, що неподалік Львова, на банановій фермі із власної сировини виробляють банановий лікер і лимончелло.

Про це, на своїй сторінці у «Facebook», написала засновниця і керівниця сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська країна» Наталія Табінська, передає агропортал agri-gator.com.ua.

«Завдяки тому, що банани (сорт тропікана) на фермі повністю дозрівають на гілці, вони насичуються природним соком та ароматом. Це так званий мінібанан, або банан бейбі. Вони дещо відрізняються від своїх більших родичів: вони тонкошкірі, солодші та навіть мають більш насичений жовтий колір. Тому банановий лікер має глибокий смак, а завдяки молочно-тростиновому сиропу — присутній довгий післясмак шоколадно-ванільного печива», — написала вона.

На її думку, ще однією цікавою деталлю лікеру є те, що господарі не використовують м’якоть банана. А використовують лише витяжку з банану, тобто те, що витягнув спирт. Решту викидають.

Лимончелло фермери готують із власних лимонів. Під час приготування лимончелло дотримуються класичної італійської рецептури. І використовують лише цедру лимона. Також не використовують сік лимона.