На Рівненщині спалах сальмонельозу через вживання ковбаси промислового виробництва

Серед хворих є двоє дітей віком 2 і 9 років з Вараського району

На Рівненщині зафіксовано спалах сальмонельозу. Станом на 22 липня відомо про чотирьох хворих, з них двоє — діти. Вік пацієнтів: дорослі - 33 та 25 років, діти - 9 та 2 роки, повідомляє Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Три випадки лабораторно підтверджені, один - за клінічними показниками. Пацієнтам надана медична допомога. Усі мешканці Вараського району.

У хворих виділено бактерії роду Salmonella typhimurium. За попередньою інформацією причиною стало вживання в’яленої ковбаси промислового виробництва.

Читайте також: Після отруєння в львівському ресторані у 25 пацієнтів підтвердили сальмонельоз

Власники суб’єкту господарювання, де виявлено джерело зараження, сприяють епідрозслідуванню, зазначається у повідомленні.

Як повідомляє МОЗ, загалом, за тиждень з 14 по 20 липня в Україні зареєстровано 3 спалахи гострих кишкових інфекцій у Запорізькій, в Івано-Франківській та у Львівській областях. Медики нагадують, кількість захворювань на гострі кишкові інфекції прогнозовано зростає влітку, тому важливо дотримуватися правил профілактики та в разі появи перших симптомів нездужання — звертатися до лікарів якомога швидше.