Нове харчування: 110 страв — затверджено збірник рецептів для українських шкільних їдалень
Селера, сирий гарбуз та ягідний соус до м’яса— український шеф-кухар, переможець проекту «МастерШеф» Євген Клопотенко затвердив збірник рецептів для шкільних їдалень. Тепер за ними можуть готувати у будь-якій школі України. Як інформує видання "Західний аргумент", про це сам шеф-кухар сповістив на своїй сторінці у «Facebook».
"Нам вдалося затвердити рецептурний збірник для шкільних їдалень. Це означає, що всі 110 рецептів — перевірені, ухвалені та офіційні. Тепер за ними можуть готувати у будь-якій школі України. Система, яка була непохитною впродовж 70-ти років, починає змінюватися. У мене мурахи від цієї думки. Нове шкільне харчування — то не просто інші страви. Це спосіб навчити людину харчуватися по-іншому. Показати, що м’ята у салатах крута. Що селера та сирий гарбуз — то нормально і дуже смачно. Що ягідні соуси — вони неймовірні разом з м’ясом. Нове шкільне харчування — це спосіб навчити людину мислити по-іншому. Ширше та без обмежень. Адже їжа повинна виховувати та приносити задоволення, — написав Клопотенко.
Також він додав, що в кінці місяця у спільноті «Нове шкільне харчування I Cult Food» з’явиться інструкція щодо того, як перейти на нову систему харчування. А вже у лютому опублікують новий рецептурний збірник, доступ до якого матиме кожен.
Разом з тим, ми розробимо гіди для кухарів, щоб їм було легше змінити підхід до приготування — це будуть текстові та відеоінструкції. Так почнеться етап активного впровадження рецептурного збірника у школи, — написав шеф-кухар.