П’ять популярних страв азійської кухні, які варто спробувати

 Що не кажи, та азійська кухня славиться своїм багатим різноманіттям смаків, ароматами та унікальними інгредієнтами, які між собою поєднуються просто ідеально. Ця кухня вважається однією з найпопулярніших у світі, позаяк здатна запропонувати безліч страв та наїдків, які, безперечно, вразять навіть найвибагливіших гурманів.

 Якщо азійська кухня для вас поки залишається практично невідомою і обмежується хіба одними суші, настав час вам дізнатися про п’ятірку блюд, які варто скуштувати першочергово.

Фо Бо

Фо Бо - це відома і дуже популярна в'єтнамська страва, що складається з:

Суп також доповнюють червоною цибулею та свіжою зеленню, лимоном та різноманітними соусами, які разом створюють неповторний смак.

Можна з упевненістю казати, що Фо Бо - ідеальний вибір для тих, хто цінує в їжі легкість, вишуканість та неповторний смак.

Поки Боул

Поки боул - японське блюдо, яке складається з рису, свіжих овочів, варених яєць та різноманітних соусів.

Варто відзначити, що основним інгредієнтом може бути філе риби (як правило, лосось або тунець) чи креветки, утім, є і веганські варіанти, наприклад, з авокадо, морквою тощо.

Яке рішення ви б не обрали, головне одне - ця страва приваблює своєю простотою та чудовим смаком, а також корисними поживними речовинами, які вона містить.

Удон

Удон - відома японська страва з локшини, яку готують з різними начинками, наприклад, м'ясом, овочами, фруктами, цитрусовими, а заправляють це все соусом. Блюдо славиться своїм апетитним виглядом та дуже багатим смаком, що робить страву популярним вибором поціновувачів азійської кухні.

Неро

Неро – ще одна популярна японська страва, що складається з локшини, морепродуктів (шматочки філе лосося чи тунця, а також гребінці, креветки тощо), овочів та інших інгредієнтів (залежно від рецепту), яку заправляють соусом (наприклад, гочуджан).

 Блюдо має просто шикарний смак, добре тамує голод, є легкою, відтак припаду до смаку кожному, хто її скуштує.

 Том Ям

Том Ям - традиційний та вишуканий суп тайської кухні. Його готують на основі кокосового молока, лимонної трави, гострого перцю, грибів, морепродуктів (креветки або мідії) та інших ароматних інгредієнтів.

Страва відома своїм дуже вдалим поєднанням одночасно солодкого, гострого та кислого смаків, відтак, безсумнівно, блюдо поповнить ваш умовний список улюблених наїдків.

Заключне слово

Азійська кухня дійсно вражає своєю різноманітністю, відмінними і неповторними смаками та ароматами, не кажучи вже про чималий перелік найрізноманітніших блюд.

І якщо ви ще й досі не скуштували хоча б одну зі згаданих вище страв, саме час виправити це, і повірте – ви жодного разу не пошкодуєте. Смачного!