Ресторанам Львівщини заборонили реалізацію кулінарії, що особливо швидко псується у спеку

Сьогодні, 13 липня, під головуванням заступника голови Львівської ОДА Віталія Загайного відбулось позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Про це інформує пресслужба ЛОДА

Під час засідання розглянули масове захворювання на гостру кишкову інфекцію учасників святкування 4 липня у смт. Куликів Львівського району

Упродовж 6-8 липня до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізували понад 20 людей, з них 8 дітей з діагнозом «гостра кишкова інфекція». Всі вони 4 липня харчувались під час святкування в ресторані «Панський Книш», що у смт. Куликів Львівського району  по вул. Шевченка, 12.

Заклад отримав припис на усунення недоліків.

«Та щоб не допустити  такої ситуації в майбутньому керівникам районів, міських, селищних, сільських територіальних громад доручили зобов’язати керівників підприємств громадського харчування, продовольчої торгівлі не допускати приготування та реалізацію в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв, в т.ч. салатів заправлених сметаною, майонезом, кондитерських виробів із заварним кремом; реалізацію кулінарних виробів, що особливо швидко псуються, в т.ч. на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання; наявності відповідних умов для дотримання працівниками та відвідувачами правил особистої гігієни; створення на підприємствах необхідного запасу миючих та дезінфікуючих засобів, антисептиків; забезпечення підприємств водопровідною водою гарантованої якості.» - йдеться у повідомленні.