Скільки і які продукти можна зберігати в морозилці? – список
Ви давно заглядали у свою морозилку? Скільки шматок м'яса може лежати у камері? Рік? Може, він уже зіпсувався і його варто викинути? А ще масло залежалося!
Як зазначає Міністерство сільського господарства США, заморожені продукти (від - 17 градусів за Цельсієм) у морозильній камері не псуються. Страждає лише їхня якість, повідомляє Українська правда, посилаючись на The Huffington Post.
Можна заморозити й банан, і він не буде зіпсованим і через 2 роки, але смакуватиме та підтримуватиме свій колір і кремову текстуру лише близько 3 місяців.
Заморожування сповільнює рух молекул, мікроби входять в неактивну стадію, сповільнюється ріст мікроорганізмів, які спричиняють псування продуктів і харчові хвороби, пояснюють у міністерстві.
Після розморожування мікроорганізми знову стають активними.
Ми переклали рекомендації міністерства сільського господарства США щодо того, скільки можуть перебувати продукти у морозильній камері до того, як почнуть втрачати свою якість (не псуватись).
Отож, список: скільки часу можуть перебувати у морозильній камері продукти, щоб не втратити свої смакові властивості.