У Держпродспоживслужбі Львівщини надали уточнюючу інформацію щодо продукції ТОВ «Августіно»
У Держпродспоживслужбі надали уточнюючу інформацію, стосовно ТОВ «Августінло», опублікованої вчора. Про це повідомили на сайті відомства.
«На спростування інформації яка висвітлена на сайті Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області від 01.02.2022 надаємо уточнену інформацію щодо ТОВ «Августіно»
До Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області надійшло інформаційне повідомлення Системи швидкого реагування харчових продуктів та кормів (RASFF) від 24 січня 2022 року № 2022.0429 стосовно виявлення занадто високого вмісту трансжирних кислот (6.63/100+/-0,20g/100g при допустимому рівні 2g/100g) у цукерках Candi creamy «Mushroom» вагою 272 кг дата виготовлення 18.11.2021, що експортувались з України (ТОВ «Августіно», вул. Т. Шевченка, 75А/20, м. Львів, 79039) до Литви (оптовик: UAB Baltic Merlangus). Згідно протоколу дослідження № 1-21/33606/1 CH Національного інституту оцінки харчових та ветеринарних ризиків м. Вільнюс (Литва)», — йдеться в дописі.
У компанії додали, що в Україні трансізомери жирних кислот нормовані тільки у спредах, маргаринах та жирах для молочної промисловості і така норма становить не більше 8 %.
Нагадаємо, до Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області надійшло інформаційне повідомлення Системи швидкого реагування харчових продуктів від 24 січня 2022 року стосовно виявлення занадто високого вмісту трансжирних кислот в цукерках, що експортувались з України (ТОВ «Августіно», вул. Т. Шевченка, 75А/20, м. Львів, 79039) до Литви (оптовик: UAB «Baltic Merlangus»).
«Попереджаємо операторів ринку про виконання обов’язку, передбаченого частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: негайного вилучення харчового продукту з обігу та письмового інформування компетентного органу про виявлену невідповідність у термін не більше двох робочих днів», — значилося в повідомленні.