У курячих крильцях з Польщі виявили сальмонелу
Збудник Salmonella був виявлений у курячих крильцях з Польщі. Відповідно людей закликали перевіряти, звідки продукт потрапив на прилавок, а на тих, хто продає небезпечне м'ясо, скаржитися на гарячу лінію. Про це повідомили на сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві.
Зазначається, що повідомлення отримане через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF від 8 січня 2021 року № 2021.5963-fup 3.
«Разом з тим, відповідно до з рахунку-фактури із Республіки Польща (трейдер/брокер: Nowaco A/S, Aalborg) направлено заморожену курячу печінку до ТОВ «Агропобутсервіс». Ці харчові продукти мають бути вилученні з обігу. У термін не більше двох робочих днів оператор ринку має письмово поінформувати компетентний орган про вжиті заходи щодо подальшого поводження з цим харчовим продуктом», — додали у службі.