Нові перемовини з путіним щодо закінчення війни в Україні: Ердоган зробив заяву (ВІДЕО)

Він має намір провести чергові переговори з диктатором РФ

Нові перемовини з путіним щодо закінчення війни в Україні: Ердоган зробив заяву (ВІДЕО)

Реджеп Таїп Ердоган президент Туреччини заявив, що має намір провести чергові перемовини з президентом країни-агресорки РФ Володимиром путіним. Про це Ердоган розповів в інтерв’ю телеканалу «CNN Türk».

За словами Ердогана, вони говоритимуть про завершення війни в Україні.

Він наголосив, що так звані «референдуми» на окупованих територіях лише погіршили ситуацію з війною.

За словами турецького лідера, він не сподівається одразу отримати позитивний підсумок переговорів із путіним. Водночас, зазначив, що все можна було б вирішити дипломатичним шляхом, якби РФ не влаштувала псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України.

«Референдуми, проведені у чотирьох містах України, створюють проблеми, і все можна було б вирішити дипломатичним шляхом. Я турбуюсь про це», — заявив Ердоган.

Також президент Туреччини прокоментував погрози Путіна щодо можливого застосування ядерної зброї. За його словами, ціна використання у війні цього виду озброєння буде катастрофічною.

«Ціна переходу до ядерної війни буде катастрофою. Я сподіваюся, що ця зброя ніколи не буде використана завдяки роботі дипломатії. Необхідно використати по максимуму дипломатичні засоби, щоб не доводити конфлікт до такого розвитку подій», — наголосив Ердоган.

Раніше президент України Володимир Зеленський уточнив, коли переговори з РФ стануть неможливими.

Володимир Путін переговориРаджеп Ердоган закінчення війни в Україні