Охорона поліцією, металодетектори і не тільки: у навчальних закладах готується нововведення

Уряд хоче організувати безпечне середовище у вишах, школах та садочках

Охорона поліцією, металодетектори і не тільки: у навчальних закладах готується нововведення

 В уряді планують покращувати умови в спорудах цивільного захисту. Цьогоріч Уряд виділив загалом 1,5 млрд грн субвенції на ці потреби. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання в Кабміні. 

Станом на листопада укриттями забезпечено майже 80% закладів освіти. Наступного року передбачають на укриття 2,5 млрд грн.

«Маємо максимально забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей. Насамперед у прифронтових областях, аби якнайбільше учнів могли навчатися очно», - наголосив він.

Також під час наради обговорили організацію безпечного середовища в освітніх закладах. В уряді планують в навчальних закладах додати охорону поліцією, тривожну сигналізацію, металодетектори тощо.

Читайте також: львівські школярі зібрали понад півтора тисячі посилок для військових (ФОТО)

«Цього року затвердили відповідну Концепцію безпеки закладів освіти. Заслухали інформацію МОН та ДСНС про роботу в цьому напрямку. Доручив МОН, Мінінфраструктури, Мінфіну спільно з ОВА забезпечити реалізацію проєктів будівництва й реконструкції укриттів у закладах освіти за рахунок відповідної субвенції з держбюджету. А також МОН, МВС, інші центральні органі виконавчої влади та ОВА мають забезпечити подальше виконання заходів, передбачених Концепцією безпеки закладів освіти», - підкреслив Шмигаль.

школиурядсигналізаціявишінавчальні закладиметалодетектори