Окупанти з місцевими колаборантами примусово вивозять людей з Ізюму до рф

Люди відмовлялися добровільно виїжджати навіть за повної інформаційної ізоляції та дезінформації з боку окупантів

Окупанти з місцевими колаборантами примусово вивозять людей з Ізюму до рф

У Харківській області російські окупанти у співпраці з місцевими колаборантами організували примусову депортацію з міста Ізюм понад 50 містян.

Про це повідомив начальник Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міської ради Максим Стрельник у «Facebook».

За даними Стрельника, люди відмовлялися добровільно виїжджати навіть за повної інформаційної ізоляції та дезінформації з боку окупантів щодо «падіння» Києва та Харкова.

Автобуси з людьми перетнули кордон у пункті пропуску «Чугунівка» і далі рушили в невідомому напрямку.

Родичів громадян, які стали жертвами випадків насильницького вивезення з Ізюма до РФ, просять негайно повідомляти про це поліції. Тим, хто виходить на зв’язок, рекомендують за змогою уникати контактів з озброєними людьми, не повідомляти персональну інформацію про себе або членів своєї сім’ї, не підписувати жодних документів і не давати нікому свої паспорти.

За словами Стрельника, з окупованого Ізюма вже давно надходили свідчення, що російські окупанти, разом з місцевими колаборантами, дезінформують людей, які перебувають у повній інформаційній ізоляції. Вони розповсюджували різноманітні неправдиві дані про ситуацію в країні та місті, зокрема, про «здачу» Ізюма.

Місцевим мешканцям пропонували самостійно виїхати до Росії, але абсолютна більшість мешканців відмовлялася їхати навіть попри постійну загрозу обстрілів.

новини Харківщининовини Харківпримусово вивозять мешканцівжителі Ізюмуросіяни депортують українцівсиломіць вивозять до росії