Опозиціонер назвав причини перестрілки на кордоні Польщі і Білорусі (ВІДЕО)

Це вже не перші перестрілки

Опозиціонер назвав причини перестрілки на кордоні Польщі і Білорусі (ВІДЕО)

Днями повідомлялося про обстріл з боку Білорусі польських прикордонників. Потрапили в автомобіль, де перебували двоє офіцерів. Про причини стрілянини 24 Каналу розказав засновник першого воєнного братства Білорусі Сергій Бульба.

Він наголосив, що це вже не перший випадок. Причина цьому – нелегальна міграція, яка не припиняється з боку росії.

Нелегальні мігранти

У повідомленні йшлося, що наразі невідомо з якої саме зброї був здійснений обстріл. Сам постріл пройшов через бічне вікно автівки і пройшов через інше.

Цей інцидент пов'язують з проблемою нелегальної міграції.

«Я припускав, що Лукашенко »поставив кордон« з росією, щоб спинити нелегальну еміграцію. Тому що зараз нелегали їдуть саме з російськими візами і платять гроші туди (в росію – ред.), а не Лукашенку. Але визнаю, що помилився. Нічого не змінилося. Потік цих емігрантів як йшов, так і йде. По 90 – 100 людей білоруси пропускають для того, щоб вони створили проблеми», – розповів Сергій Бульба.

А з початку року було зафіксовано 12,3 тисяч спроб незаконного перетину кордону. Найбільше мігрантів походять з Афганістану, Сирії, Сомалі, Ємену та Іраку .

«Арабські хлопчики створюють проблеми: часто закидають камінням польські патрулі. Але ми б не здивувалися, якщо у них виявилася зброя і вони почали обстрілювати їх. І була інформація, що готується провокація. Навіть так, що завозили з Афганістану бувалих бойовиків яких навчали і мали озброїти, але не запустили», – відзначив опозиціонер.

Додамо, що на кордоні з Білоруссю Польща завершила будівництво електронного бар'єра.

Мовиться про 3 тисячі камер.

Читайте також: постріл з білоруського кордону пошкодив автомобіль польських прикордонників

Зокрема, серед них є й тепловізійні. Також там встановили 5,5-метровий паркан зі сталевих прольотів, оснащених колючим дротом.

Новини України новини Польщі новини білорусіперестрілка на кордоні нелегальні емігранти