Опубліковані нові супутникові знімки Маріуполя

Перше візуальне оновлення за останні декілька днів

Опубліковані нові супутникові знімки Маріуполя

Цілі квартали в центрі Маріуполя були знищені — такого рівня руйнувань, якого раніше не було в обложеному українському місті. Це показують нові супутникові знімки від «Maxar Technologies».

Оскільки комунікації в Маріуполі та з Маріуполя відсутні, зображення є першим візуальним оновленням за останні кілька днів, яке не надійшло від російської пропаганди.

Знімки підтверджують те, що отримали сенсорні супутникові дані «NASA»: у Маріуполі та його околицях відбулися десятки вибухів.

Територія на схід від розбомбленого драматичного театру, де влада вважає, що в результаті нападу Росії загинуло близько 300 людей, знаходиться в руїнах. На одному супутниковому знімку дахи або відсутні, або були значно пошкоджені майже на кожній будівлі.

У східному Маріуполі знищено кожен будинок навколо двох окремих житлових комплексів.

На сході Маріуполя подібне руйнування зазнав ще один житловий масив. Кожен будинок навколо двох окремих житлових комплексів зруйнований.

Ще один великий житловий комплекс на південному сході Маріуполя, поблизу металургійного комбінату «Азовсталь», зруйновано. Поблизу цього житлового комплексу діють російські війська та чеченські бойовики.

Біля супермаркету «Метро» на заході Маріуполя можна побачити сотні людей, які збираються в черги, чекаючи, щоб увійти до будівлі. Його дах має діри від військових ударів.

Мер Маріуполя підрахував, що станом на понеділок у місті залишилося близько 160 тисяч людей.

На північний схід від міста видно позиції російських військових, включаючи машини, припарковані безпосередньо біля будинків.

Новини УкраїнивійнаРФРосіяМаріупользберегит МаріупольMaxar