Осінній призов на Львівщині: стало відомо куди та скільки юнаків заплановано призвати

Осінній призов на Львівщині: стало відомо куди та скільки юнаків заплановано призвати

На Львівщині сьогодні розпочалась осіння призовна кампанія на військову строкову службу. Призваних військовослужбовців строкової військової служби до участі в ООС не залучають. Про це повідомили у Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.



Відповідно до Закону України про «Військову службу та військовий обов’язок» повістка не є обов’язковою.

Під час осіннього призову, до війська заплановано призвати 648 юнаків: 303 осіб — Збройні Сили України, 225 — Національна гвардія України, Державна служба спеціального транспорту — 25 та Державна прикордонна служба України — 95 осіб.


До війська призиватимуть юнаків від 18 до 27 років, які придатні до проходження військової служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях.


Термін проходження строкової служби для осіб з вищою освітою — рік, без вищої освіти — півтора року.


Усіх призовників будуть перевіряти експрес тестом на визначення антигену SARS-Cov-2. Після тестування їх будуть відправляти до обласного збірного пункту.


Обласний збірний пункт забезпечено засобами для дезінфекції, члени медичних комісій та призовники забезпечені засобами індивідуального захисту. Разом з ДСНС передбачено проведення щоденних заходів щодо дезінфекції приміщень.


По прибуттю призовників в навчальні центри або у військові частини для них передбачено двотижневу обсервацію.


Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки нагадує!!!!!! Відповідно до Закону України про «Військову службу та військовий обов’язок» повістка не є обов’язковою!!!!!!. Призовник у десятиденний строк після оприлюднення Указу Президента про проведення призовної кампанії має з’явитись на призовну дільницю.


Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в ООС не залучаються.


Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ЛОТЦК та СП) нагадує! Військова строкова служба — це обов’язок кожного громадянина чоловічої статі віком від 18 до 27 років. З дня оголошення початку призовної кампанії призовник зобов’язаний сам з’явитись у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.