Патріарх РПЦ Кирил заговорив про «загрозу країні»

Згідно з військовою доктриною, застосування росією ядерної зброї можливе, зокрема, коли під загрозу поставлено існування самої держави

Патріарх РПЦ Кирил заговорив про «загрозу країні»

Патріарх РПЦ Кирил Гундяєв заявив, що російський народ стикається з небезпеками, які кидають виклик самому існуванню країни. Про це пише «Інтерфакс».

Таку заяву піп зробив у неділю після освячення головного храму Росгвардії в підмосковній Балашисі.

Гундяєв заявив, що молитва за владу і за Збройні сили РФ не повинна бути «механічною».

«Ми не повинні пропускати повз вуха ці прохання, особливо коли народ віч-на-віч стикається з небезпеками — такими небезпеками, які кидають виклик самому існуванню нашої країни», — каже патріарх

Додамо, що Кирил також переконує людей, що могутні сили, які перебувають «поза Руссю», нібито хочуть «підбурити людей до міжусобної сварки».

«За цим стоїть тільки одне — прагнення послабити Святу Русь», — сказав предстоятель РПЦ, пояснивши, що має на увазі й росію, й Україну, й білорусь.

Згідно з російською військовою доктриною, застосування росією ядерної зброї можливе, зокрема, коли під загрозу поставлено існування самої держави. Російські посадовці неодноразово заявляли, що країна може застосувати ядерну зброю саме в цьому випадку.

Останнім часом посадовці країни-агресора почали трактувати звільнення Україною своїх окупованих земель як загрозу існуванню РФ.

Зокрема, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив: «Мета України у війні названа київським режимом — повернення всіх територій, що раніше належали їй. Тобто відторгнення їх від росії. Це загроза існуванню нашої держави і розпад нинішньої росії. І значить, прямий привід для застосування п. 19 Основ державної політики російської федерації в галузі ядерного стримування».

Додамо, що міжнародний оглядач розповів про наступний крок путіна.

ядерна війна РосіяГундяєвпатріарх кирил