Під час нічної атаки росія задіяла безпрецедентну кількість авіації

Було кілька десятків бортів

Під час нічної атаки росія задіяла безпрецедентну кількість авіації

Росія задіяла безпрецедентну кількість авіації для нічної атаки на Україну. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

«Сьогодні вночі була безпрецедентна кількість авіації: кілька десятків бортів. Нетипово. Саме в нічний час знаходилися у повітряному просторі. Це і безпілотники, і тактична авіація, які атакували Україну разом тими засобами, про які ми з вами говорили: крилатими ракетами та »Шахедами«. Активність авіації була високою» - сказав Ігнат.

Саме тому винищувачі F-16, які має отримати Україна, не повинні поступатися російським літакам за тактико-технічними характеристиками.

Ігнат пояснив, чому важко збивати «Шахеди»:

«Не завжди є там засоби ураження, які противник намагається обійти. Ну і зрештою удари противник планує заздалегідь. Він намагається вразити об'єкти, які ми захищаємо і прокладає маршрути саме таким чином».

Читайте також: Повітряні сили розкрили подробиці атаки на Україну вночі 18 вересня

Так не всі «Шахеди». Але ж і напрямки ворог вибирає різні. І атаки з різних напрямків по різних маршрутах. Атаковано Одеську, Миколаївську область «Шахедами». Ну а ракети знищувалися в Дніпропетровській, Полтавській областях та на Хмельниччині".

війнаРФРосіяПовітряні сили ЗСУТу-95Повітряні сили Юрій ІгнатІгнат