Після оголошення часткового виводу російських військ, у всій Україні звучала повітряна тривога

Ділянок без сирен не було

Після оголошення часткового виводу російських військ, у всій Україні звучала повітряна тривога

Сьогодні, 30 березня, на ранок після того, як російські офіційні особи оголосили про військову деескалацію навколо Києва та північного міста Чернігів, вночі в Україні «не було районів без сирен». Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

«Протягом ночі по всій країні була повітряна тривога», — сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, — «Насправді ділянок без сирен не було. Вранці вони повторювалися. Зокрема, на Донбасі — Краматорськ, Бахмут — місто Київ, Київська область тощо. Був обстріл Чернігова та Хмельницької області. У Києві над столицею збили кілька ракет».

Денисенко назвав ситуацію в Чернігові та Маріуполі «важкою». За його словами, у столиці вночі надійшли повідомлення про бої біля західного передмістя Ірпеня. 

«Говорити про те, що росіяни знижують інтенсивність бойових дій на київському та чернігівському напрямках, поки що немає потреби», — сказав він. — «Можна сказати, що так, дійсно, певні підрозділи і техніка переміщуються на територію Білорусі. Але це більше схоже на ротацію і зализування ран, ніж на реальне припинення бойових дій».

В Ірпені українські війська виявили багато мін та мін-пасток, у тому числі замінованих тіл.

Новини УкраїнивійнаРФРосіяМВСсирениповітряна тривога