Північна Корея оголосила підтримку Кремлю після «бунту Пригожина»

Корея, висловила безумовну підтримку в придушенні збройного повстання в рф

Північна Корея оголосила підтримку Кремлю після «бунту Пригожина»

У неділю, 25 червня, Північна Корея оголосила про свою підтримку будь-якого рішення російського керівництва щодо нещодавнього “збройного повстання” найманців ПВК “Вагнер”, так званого «бунту Пригожина».

Про це повідомляє корейське агентство Yonhap з посиланням на державні ЗМІ КНДР.

Заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Ім Чон Ір на зустрічі з послом росії в Пхеньяні Олександром Мацегорою "висловив тверду віру в те, що нещодавнє збройне повстання в росії буде успішно придушене відповідно до прагнень і волі російського народу” та пообіцяв, що ця країна, де панує комуністична диктатура, підтримає будь-яке рішення російського керівництва щодо ПВК “Вагнер” та його ватажка Євгена Пригожина. 

Ім Чон Ір також висловив упевненість, що російська армія і народ подолають “важкі випробування” і “героїчно” вийдуть переможцями у війні з Україною.

Північна Корея зміцнює свої зв’язки з росією, незважаючи на міжнародне засудження війни та на тлі звинувачень у тому, що Пхеньян постачав зброю москві. Зокрема, у Білому домі раніше заявляли, що Північна Корея поставила партію зброї саме російській приватній  військовій компанії “Вагнер”.

 

новини світуПівнічна Кореяпідтримка росії та путінаКорея впевнена в перемозі росії