По мирних українських містах Росія випустила понад 300 балістичних ракет

Це жахливе порушення всіх норм Міжнародного гуманітарного права.

По мирних українських містах Росія випустила понад 300 балістичних ракет

Від початку війни Російська Федерація випустила 328 оперативно-тактичних ракет наземного і морського базування класу «Іскандер» та «Калібр» по цивільній  інфраструктурі міст та сіл України.

Про це, у «Facebook», заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

"Від початку відкритого вторгнення Росія випустила 328 оперативно-тактичних ракет наземного і морського базування типу “Іскандер” і “Калібр”, точка У, ракет класу Х по мирних містах і селах України.

Цей кривавий злочин путінського режиму є кричущим порушення норм Міжнародного гуманітарного права і вимагає розслідування Гаазького трибуналу", — повідомив він.

Для довідки: Іскандер — це сімейство балістичних оперативно-тактичних ракетних комплексів класу земля-земля, Вперше «Іскандер» представили в серпні 1999 року на аерокосмічному салоні МАКС.

Максимальна дальність ураження цілі балістичними ракетами з ОТРК «Іскандер-М» — не менше 500 км (оголошена публічно) і може сягати 700 км (за експертними оцінками, при застосуванні ядерної боєголовки або полегшеної звичайної). Існує модифікація для пуску крилатих ракет 9М729 з максимальною дальністю до 2500 км, що порушує умови договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

війна в Україні Гаагський трибунал військові злочини порушення Міжнародного права