Поліція розшукує небезпечних злочинців, яких під час втечі з Херсона окупанти випустили із СІЗО

Інформація передана на блокпости по всій країні

Поліція розшукує небезпечних злочинців, яких під час втечі з Херсона окупанти випустили із СІЗО

Коли росіяни відступали з Херсона, поставлена ними «адміністрація» СІЗО теж втекла. У той момент хтось з них відкрив в’язням ворота — і засуджені вийшли на волю, повідомляє «Громадське».

У СІЗО Херсона українські військові знайшли справи 457 засуджених, з них 15 — до довічного позбавлення волі. Вони відбували терміни в різних колоніях і тимчасово опинилися в Херсонському слідчому ізоляторі. Після втечі росіян усі засуджені втекли на волю.

Однак уже декілька в’язнів звернулися до військових. Серед них один довічно засуджений — його перевезли до пенітенціарної служби Миколаєва. Де перебувають решта в’язнів, наразі, невідомо.

Також у СІЗО виявили справи 59 людей, яких затримали росіяни під час окупації. Усіх цих людей вони забрали з собою під час утечі з Херсона. За інформацією військових, затриманих повезли до Криму.

З 457 засуджених, яких окупанти випустили з в’язниць на Херсонщині, 166 правоохоронці уже затримали. Про це повідомив очільник Національної поліції Ігор Клименко, передає «Укрінформ».

“Із 457 в’язнів, на цей момент, є підтверджена інформація про затримання і повернення до СІЗО у Миколаївській та Одеській області 166 в’язнів”, — сказав він.

Клименко додав, що 19 із затриманих були засуджені до довічного позбавлення волі.

Він розповів, що на території Херсонського СІЗО правоохоронці знайшли особові справи зниклих в’язнів, вся інформація стосовно них передана штабу Національної поліції, на блокпости, аби оперативно їх знайти і повернути до місць позбавлення волі.

Як повідомлялося, у Кремлі заговорили про розкол через виведення окупаційних військ із Херсона.

злочинцівійнаСІЗОUkraineв'язнідовічне ув'язненняновини Херсон