Поліцейські затримали чоловіка, який обкрадав церкви на Львівщині та Прикарпатті (ФОТО)

Поліцейські затримали чоловіка, який обкрадав церкви на Львівщині та Прикарпатті (ФОТО)

Поліцейські затримали «гастролера», який обкрадав церкви на Львівщині та у Івано-Франківській області. Про це сьогодні, 20 серпня, повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.


Так, 14 серпня, до поліції надійшло повідомлення від священика одного з храмів міста Львова про те, що вночі невідомі викрали гроші зі скриньки для пожертв.


Як встановили правоохоронці, зловмисник проник у церкву через вікно та викрав кошти із скриньки для пожертв. Крім того, було встановлено, що чоловік викрав мобільний телефон у безхатька, який ночував поблизу церкви, — повідомили у поліції.


Оперативники кримінальної поліції територіального підрозділу поліції, встановили особу чоловіка, який скоїв пограбування, 44-річного мешканця міста Чернівці. Також було встановлено, що нещодавно чоловік скоїв аналогічну крадіжку з церкви на території Івано-Франківської області.


Поліцейські Львівщини спільно з колегами з Івано-Франківської та Чернівецької областей встановили місцеперебування зловмисника, який вже встиг виїхати у Чернівці. Його затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Невдовзі суд обере затриманому запобіжний захід.


Слідчі Львівського районного управління поліції № 2, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 та ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, — позбавлення волі на термін від трьох до шести років.


Досудове розслідування триває.