Польська поліція заблокувала українських водіїв на переході Краківець-Корчова: що відомо (ФОТО)

У посольстві України в Польщі заявили, що вони знають про цю ситуацію та тримають постійний діалог з польською поліцією

Польська поліція заблокувала українських водіїв на переході Краківець-Корчова: що відомо (ФОТО)

Польська поліція на кордоні України та Польщі не пропустила українських далекобійників, які йшли на переговори з мітингарями. Ситуація 1 березня загострилась після того, як польські далекобійники приєднання до протестів.  Про це повідомляє «Європейська правда».

 За словами українських водіїв, в п'ятницю вранці, 1 березня, поліція повідомила про зменшення кількості машин, які щогодини можуть проходити кордон. 29 лютого через кордон проходило до 26 вантажівок, до 1 березня протестувальники встановили ліміт в одну машину на годину.

«Українські водії попрямували на переговори з протестувальниками. Натомість польська поліція та спецпризначенці оточили українських водіїв, розбивши їх на кілька груп. За словами українських водіїв, польська поліція не дозволила їм підійти до польських протестувальників, оточила їх та навіть не дозволяє повернутись до своїх машин та кемпінгів», - пише видання.

Фото: «Європейська правда»

Блокування тривало протягом щонайменше двох годин. Станом на зараз поліція зняла блокування та дозволила водіям повернутися до машин. Однак швидкість пропуску машин через кордон не збільшилася.

Раніше повідомлялося, що блокада кордону знову обернулася трагедією: у черзі помер 35-річний український водій вантажівки

У посольстві України в Польщі заявили, що вони знають про цю ситуацію та тримають постійний діалог з польською поліцією.

Польщапункт пропускублокада кордонупольська поліція