Польські активісти викинули дві тонни гною під віллу російського посла (ВІДЕО)

«Росія = лайно!»

Польські активісти викинули дві тонни гною під віллу російського посла (ВІДЕО)

Сьогодні, 24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну польські активісти влаштували акцію біля будинку, де проживає російський посол Сєргєй Андрєєв у містечку Констанцін-Єзьорна під Варшавою. Про це повідомила голова української діаспори у Польщі Наталка Панченко.

Вранці близько 6:00 ранку польські активісти розкидали гній під ворота вілли, де проживає російський посол, та виставили російський прапор з буквою «Z» та банер з написом: «Росія = лайно! Ми не хочемо, щоб ви були в Європі! Забирайтеся звідси!».

Один з активістів акції Домінік Ґонсіоровскі пояснив мету:

"Ми хотіли чіткого сигналу польській владі та Європейському Союзу. Настав час видворити російських дипломатів з нашої країни. Російська Федерація несе відповідальність не лише за злочинну агресію проти України, а й за гібридну війну, яка зараз триває. Російські агенти зробили величезні заворушення по всій Європі, також на польсько-українському кордоні. Поки ми будемо терпіти діяльність російських псевдодипломатів і фабрик тролів, загроза конфлікту в глобальному масштабі тільки зростатиме».

Читайте також: Польському фермеру, який з плакатом закликав путіна «розібратися з Україною», загрожує 5 років ув'язнення

Сергій Вадимович Андреєв (нар. 26 червня 1958 ) - радянський і російський дипломат. Надзвичайний та повноважний посол Російської Федерації в Польщі (2014).

ПольщавійнаРФРосіяновини Польщі посол рф в Польщіакція протеступосол Польщі