Польські протестувальники на місяць заблокують усі переходи між Польщею та Україною

20 лютого

Польські протестувальники на місяць заблокують усі переходи між Польщею та Україною

20 лютого польські фермери заблокують усі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також під'їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів. Про це повідомило видання RMF FM.

«Будуть заблоковані не тільки прикордонні переходи, а й транспортні вузли, під'їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів», – йдеться у повідомленні. 

Фермери кажуть, що протестують проти неконтрольованого напливу товарів з України до Польщі через рішення ЄС. За їхніми словами, відсутність регулювання ставить під сумнів прибутковість сільськогосподарського виробництва, переробки та інших галузей, пов'язаних з сільським господарством.

Читайте також: міністр сільського господарства Польщі вибачився за розсипане польськими фермерами українське зерно на кордоні

«Тому на 20 лютого, в рамках 30-денного загального страйку аграріїв, ми оголошуємо, що вся протестна діяльність буде зосереджена на повній блокаді всіх польських прикордонних переходів з Україною та протестах у польових умовах», – повідомили у профспілковому союзі «Солідарність».

протестПольщапольські фермериблокада кордону