Поради водіям: як у військовий час заощадити на бензині

Декілька корисних порад водіям у цей нелегкий час

Поради водіям: як у військовий час заощадити на бензині

Зараз ціни на бензин помітно збільшилися в Україні і за її межеми. Багато АЗС закрилися, а в деяких регіонах на заправках спостерігається дефіцит пального.

Дозволимо собі дати декілька правильних звичок водіїв, які допоможуть заощадити витрату пального і менше платити за бензин.

Плавна, не різка їзда

Плавна їзда з м’яким гальмуванням і акуратними поворотами заощадить вам значну кількість пального. Уникайте різких поворотів і різких гальмувань. Старайтеся дотримуватись кількості обертів двигуна не більше 2000 в хвилину.

Постарайтеся максимально об’їжджати ями та вибоїни. По можливості пересувайтеся в суху погоду, оскільки їзда в дощ збільшує витрату палива на 15 %.

Охолодження авто

Намагайтеся не перегрівати машину. У жарку погоду провітрюйте салон та паркуйте машину в тіні. Перегріте повітря помітно збільшує витрату палива в машині.

Відключення обладнання

Якщо ви виходите з машини — обов’язково відключайте обладнання і всі прилади, адже вони працюють від двигуна. Увімкнені фари можуть вплинути на витрату бензину.

Тиск в шинах та заміна шин відповідно до сезону

Недостатній тиск в шинах може збільшити витрату палива на 3 %. Шини можна підкачати самостійно, або попросити працівника заправки. Також дуже важливо змінити зимові шини на літні, оскільки надіта не по сезону «гума» сильніше витрачає паливо.

водії здорожчання пального підвищення цін на бензин